Pain-Fix Logga

Behandlingar

Klassisk Svensk Massage

Käkledbehandling

Triggerpunktsbehandling

Avspänning

Bindvävmassage

Manuell Terapi

Du får en terapeutisk, djupgående, uppmjukande och välgörande massage för Dina muskler vilket reducerar Dina spänningar. Smärta och begränsningar i rörelseapparaten arbetas bort tillsammans med Dig och terapeuten.

Klassisk svensk massage kan man ta både i förebyggande syfte eller när ett muskulärt problem har uppstått. Dina muskler masseras djupgående så att muskulaturen får en genomblödning.

Smärta och ont i käken eller nacken ? Kanske från spända käkleder.Spänningshuvudvärk kommer ofta från käke och nacke. Här hjälper jag dig med att jobba bort din huvudvärk och eventuell tinnitus. Många biter ihop och det ger problem i hela kroppen. Vi masserar nacken och går igenom alla käkens muskler, även inne i munnen.

Triggerpunktsmassage passar dig som har ont i rygg, nacke, axlar, ländrygg, sätet, ben och armar. Själva behandlingen kan kännas ganska rejält, men vi guidar dig genom sekunderna av smärta och det är mycket befriande när sedan spänningen släpper i triggerpunkten. Muskeln slappnar av och blodet börjar flöda. 

Triggerpunkter är mycket spända områden som uppstår vid sammandragning av muskelfibrer genom överbelastning eller skada. Muskeln skyddar sig genom att dra ihop sig. Smärta eller värk i triggerpunkter uppstår när spänningen i muskelfibrerna stannar kvar på vissa ställen.

De flesta människor går omkring med spänningar i musklerna, speciellt i nacke, skuldror och rygg. Ofta är det fråga om spänningar orsakade av stress eller ensidiga rörelsemönster. Det kan även handla om så kallade försvars spänningar efter olika skador eller trauman.

Avspänningsmassagen utförs med lugna och lätta grepp. Vi börjar med rygg och skalp för att sedan fortsätta med en skön och effektfull ansiktsmassage.

Bindvävsmassage är en behandling som ökar blodgenomströmningen, frisätter slaggprodukter och sänker nervspänningarna i kroppen. Den hjälper musklerna att slappna av, lindrar muskelvärk, ledvärk, kronisk smärta och svullnader.

Manuell Terapi (OMT) är ett internationellt specialistområde inomfysioterapi för handhavande av akuta och långvariga smärtproblem, funktionsstörningar, skador och sjukdomar i  (Rörelsesystemet).

Omhändertagandet är baserat på en del resonemang och mycket specifika åtgärder som inkluderar manuella undersöknings- och behandlingstekniker samt funktionsträning. OMT anpassas till varje enskild patient.